Husk mig  

HesteMagasinet

HesteMagasinet

ABONNEMENTSKONKURRENCE - tegn abonnement og deltag i konkurrencen om eksklusive præmier. Læs mere her. Læs konkurrencebetingelserne her
 
 
I HesteMagasinet 02/2016, der er hos abonnenterne i uge 6 og i løssalg fra torsdag 4. februar, kan du bl.a. læse om:
 
 • Med dyrlægen i praksis: I dette nummer kan du læse, hvordan man behandler muk, ringorm og hudbetændelse.
 • SERIE: Tilridning med Maria Juhl: Anden del i træningsserien om tilridning af heste. Maria Juhl har stor succes med at tilride heste på sin helt egen måde - her kan du blive klogere på, hvad det er hun gør i anden fase, hvor redskaberne kommer frem i ridehuset, men hun arbejder stadig fra jorden.
 • Forskning: Hvornår søger heste ly? Et nordisk forskningsprojekt viser, at hestens evne til at modstå vinterens kulde ikke er så race-afhængig, som mange tror - det handler i langt højere grad om forberedelse til vintervejret end om genetik
 • TEMA: Køb af hest: Hestekøb er en hjertesag, hvor fornuften skal spille en væsentlig rolle for at sikre sig bedst muligt mod overraskelser og problemer. Berideren, advokaten og dyrlægen er centrale spillere og giver nogle gode råd, ligesom pas og ejercertifikat er væsentlige dokumenter når hesten købes.
 • ’At forstå’ med Anke ter Beek: I en nærmest filosofisk samtale fortæller berider Anke ter Beek i dette og de kommende numre om sin tilgang til ridning gennem fire punkter: at forstå, at se, at mærke og at gøre. Ankes tese er, at vi ved at have en dybere forståelse for vores arbejde med hesten og for os selv, bliver bedre ryttere. Det handler om korrekt management, basisviden og selvfølgelig hestevelfærd, men også om nysgerrighed og selverkendelse.
 • Charlotte Heering med landsholdsdrømme: Landsholdspladserne på seniorlandsholdet i dressur er ofte besat af disciplinens kendte sværvægtere. Men på Aspegården i Tikøb træner en ret så ubeskrevet ekvipage sig stille og roligt nærmere og nærmere centrum af den danske dressurscene.
 • Jens Kronborg tilbage i mudderet: Interview med den tidligere direktør på Vilhelmsborg, breddekonsulent i rideforbundet og inseminør på en hingstestation. Han er nu tilbage i den virkelige verden, hvor det hele begyndte - nemlig som daglig leder og ridelærer i en rideklub.
 • Indeklimaet påvirker immunsystemet: I takt med at det er blevet koldere og antallet af lyse timer er faldet, stiger antallet af timer hestene er på stald.
 • Sur stråle: Sur stråle er en plage. En ganske irriterende og ildelugtende tilstand, som man er nød til at bruge en masse tid på, hvis hesten rammes. Beslagsmed Per Christoffersen har nogle gode tips.
 • Nye pasregler: Med en ny EU-forordning er reglerne for hestepas ændret. det har betydning for registreringen af heste og det har betydning for, hvor hurtigt passet skal kunne vises hvis der kommer kontrol.
 • Fra kørestol til hesteryg: Når Mirjam er til genoptræning efter en trafikulykke, må hun gerne pive, men ikke græde - den tidligere springrytter har kæmpet sig ud af rullestolen og tilbage i sadlen og det gør lidt nas engang i mellem

God læselyst!

HUSK at DressurMagasinet er med som tillæg når HesteMagasinet nr. 3/2016 udkommer i uge 11.

Har du ikke abonnement - Tegn abonnement her - eller se hvor du kan købe bladet

 

Mest læste nyheder

Foto

Endnu en teenager død under konkurrence

01.05.2016
Militarysporten er blevet ramt af endnu et tragisk dødsfald kort efter at den 17-årige Olivia In... > Læs mere

Merrald skipper OL drøm: Udtaget til U25 EM

26.05.2016
Europamesterskaberne i U25 dressur afvikles midt i juni i Hagen, og landstræneren har sat et hol... > Læs mere

Det var meget vildt – helt sindssygt

12.05.2016
Efter mere end halvandet års fravær er Annika Lykke Dalskov Risum tilbage i konkurrence og red d... > Læs mere

Select Ecco pensioneret

30.04.2016
Han har været en fantastisk lærehest den 17-årige Sandro Hit søn, Select Ecco. Først for Anna Ka... > Læs mere

Cathrine Dufour sejrer i Odense Grand Prix

14.05.2016
Det blev til en personlig rekord for Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy, da de her til aft... > Læs mere

HesteMagasinet.dk og HesteMagasinet
udgives af:
HesteMagasinet
Spinderihallerne
Spinderigade 11
7100 Vejle
Tlf. 33 39 47 00
Redaktion
Chefredaktør: Thomas Bisgaard, tlf. 51 54 76 92
Webredaktør: Louise K. Lindgaard
Salg & kommerciel ledelse
Mediekonsulent: Paw Kim Olsen, tlf. 24 61 15 86